Hasznos tudnivalók

A kerámia burkoló lapok gyártása során a terméket  980 és 1200 fok között égetik. Ebből kifolyólag alaki hibák jelentkezhetnek, amelynek megengedett mértékét a gyártási normák szabályozzák. Mivel a gyártási technológiából adódóan előfordulhatnak alaki hibák, az utólagos reklamációk elkerülése végett érdemes  a lapok vásárlása és lerakása előtt néhány szempontot figyelembe venni. Ezekről a szempontokról érdemes a hidegburkólóval konzultálni, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a burkolók nem mindig ismerik a termék sajátosságait és a lerakás követelményeit.

Minden egyes gyártásból származó termék színárnyalata és mérete eltérhet. Emiatt megfelelő rátartással kell a termékeket vásárolni, mert előfordulhat, hogy pótlás esetében a gyártó nem tudja az első vásárlással megegyező paraméterekkel szállítani az újabb megrendelést. Mindenesetre ha pótlásra van szükség érdemes a vásárolt termékek paramétereit ismertetni az eladóval. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a bemutatóteremben kiállított és a beérkezett termék között árnyalati eltérés tapasztalható.

Minél fényesebb egy járólap, annál sérülékenyebb. A színt illetően minél sötétebb egy járólap, annál gyengébb a kopásállósága.

A lapok lerakása előtt ellenőrizze a dobozon feltüntetett adatokat. Egyforma színű lapok esetén ezeknek az adatoknak egyezniük kell. Amennyiben eltérést tapasztal, mielőtt a lapokat lerakják, azonnal forduljon kereskedőjéhez. Saját biztonsága érdekében ellenőrizze a lapok méretazonosságát is a fektetés előtt.

A lapok lerakása előtt minden egyes dobozból 1-1 lapot ki kell venni, és össze kell azokat hasonlítani. Amennyiben színárnyalati különbséget tapasztal a lapok között, azonnal forduljon a kereskedőjéhez, mielőtt a lapokat lerakja.

Ha két vagy több különböző színű lapot pepitában vagy sakkban kíván lerakni, a különféle lapok kaliberének egyformának kell lennie. Ellenkező esetben a fuga vastagsága nem lesz egyenletes, ami esztétikai problémához vezethet. Amennyiben eltérést tapasztal, forduljon a kereskedőjéhez, mielőtt a lapokat lerakja. Ha  tégla alakú lapokat csúsztatva rakunk le az alaki hibák miatt előfordulhat, hogy az egyik lap széle kiáll a másikétól. Ebben az esetben csökkenteni kell a csúsztatás mértékét addig, amíg a két lap egy szinten áll.

A lapokat lerakása után fóliával vagy kartonnal le kell takarni, mert a további munkálatok során a homokszemcsék mély karcolást okozhatnak a mázfelületen, illetve a szerszámok elejtése következtében a máz megsérülhet. Az így keletkezett károkért sem a gyártó, sem a kereskedő nem vállal felelősséget.

Vásárláskor győződjön meg a lapok alkalmasságáról. Lapjaink a kopásállóság szerint a következő helységeken GARANCIÁVAL használhatók:
II.    PEI   Olyan helyeken alkalmazható, ahol a közlekedés mérsékelt és papucsban történik. Ilyenek pl. hálószobák és fürdőszobák.
III.   PEI   A lakóház bármelyik pontján, kivéve a konyha, az előszoba és a közlekedő.
IV.   PEI  A lakóház bármelyik pontján.
V.    PEI  Magas közlekedéssel bíró helységek pl. üzlethelyiségek.

A mázas lapjaink beltérben padlófűtéssel is, kültéren viszont csak fedett területeken használhatók. A gres(porcelán) lapok (mázas gres, és kompakt gres) kül- és beltéren egyaránt használhatóak.

Kültéri alkalmazás esetében fagyálló flex és vízálló ragasztót és fugát kell alkalmazni. A aljzatbetont az előírás szerint kell szigetelni.

Járólapok esetében a mázfelület megsérülhet, ha fém és más nehéz tárgyat ejtenek rá, vagy bútorokat illetve más berendezési tárgyakat húznak vagy tolnak rajta.

Abban az esetben, ha gyakran utcai cipőben közlekedik a kert és a lakóház között ajánlatos a bejárat előtt porfogó szőnyeget alkalmazni. Ez különösen fontos ha magas fényű lapokkal burkolta a helységet, ugyanis ezek a lapok sérülékenyebbek.

A lapok tisztítása nem igényel különös figyelmet. A tisztítást bármilyen padlótisztítására alkalmas szerrel lehet végezni. El kell kerülni azonban a súrolóporok, illetve súrolókrémek használatát, mert ezek a termékek megkarcolhatják a felületet.

Ajánlatos a kartondobozokat megtartani a munkálatok befejezéséig, mert reklamáció esetében a dobozokról ellenőrizhetők a termékek paraméterei.

Az itt leírt ajánlások figyelmen kívül hagyása esetén a gyártó és a kereskedő mentesül bármilyen jellegű reklamáció alól. Ez különösen vonatkozik a színárnyalat eltéréséből eredő problémákra,amiket a leírtak szerint lapok lerakása előtti egyszerű szemrevételezéssel elkerülhetnek.

Lerakott lapok után reklamációt nem fogadunk el.

Köszönjük, hogy nálunk vásárolt!